Communicatietraining

Communicatietraining

Effectief communiceren is altijd een belangrijke sleutel tot succes in het leven. Toch kan het een van de grootste bronnen van stress zijn in relaties – zowel professioneel als privé. Het goede nieuws? Communicatie is een vaardigheid die je kunt leren – net als fietsen of, waarom niet, 58 double-unders springen.

Tony Robbins zei ooit dat, om effectief te communiceren, we ons moeten realiseren dat we allemaal verschillend zijn in hoe we de wereld waarnemen en dit begrip moeten gebruiken als leidraad voor onze communicatie met anderen.

Simpel gezegd: we moeten de verschillen en overeenkomsten tussen elkaar herkennen en begrijpen om de effectiviteit van onze communicatieve inspanningen te verbeteren.

Ik train en coach mensen om effectief en respectvol te communiceren in diverse situaties en geef inzicht in deze verschillen en overeenkomsten. Ik inspireer je om te denken, te handelen en te veranderen. Het proces zal je communicatievaardigheden en persoonlijke ontwikkeling vergroten en aanscherpen en, uiteindelijk, het opbouwen van relaties vergemakkelijken door het tot stand brengen van een oprechte verbinding.

Waarom zou je ervoor kiezen om met mij te werken?

Mijn op maat gemaakte trainingsprogramma’s zitten altijd vol positieve energie. Mensen waarderen mijn flexibiliteit, gevoel voor gelijkwaardigheid en mijn vermogen om een warme en inclusieve omgeving te creëren. Vaardigheden die ik heb opgedaan in mijn omgang met een breed scala aan culturen, mensen en situaties.

In mijn trainingsaanpak maak ik gebruik van enkele van de volgende methoden en/of tools:

  • Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Een methode die bijdraagt aan heldere communicatie, het voorkomen of oplossen van conflicten met jezelf of anderen, het herstellen van contacten of relaties.
  • Feedback Profiler. Deze evaluatietool analyseert feedbackvoorkeuren en biedt duidelijke uitgangspunten voor een gezonde feedbackcultuur.
  • My Motivation Insights. Deze evaluatietool analyseert persoonlijke drijfveren en biedt een duidelijk uitgangspunt voor zowel persoonlijke ontwikkeling als teambuilding.

    Geloof je net als ik in de kracht van communicatie en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Cool! Laten we een keer (online) koffie drinken!
pexels-daniil-komov-10662585 (1)