Meet Marlies

Dit is Marlies

Toen ik acht jaar oud was schreef ik mijn eerste korte verhaal. Het was handgeschreven, besloeg vijf pagina’s, en vertelde, tussen de inktvlekken door, over een kampeervakantie met mijn ouders en zus. Hoogstaande literatuur was het uiteraard niet. Maar de liefde voor woorden, taal en schrijven zat er duidelijk al vroeg in. Daarnaast was ik bloednieuwsgierig. Of zoals mijn kleuterjuf eens in mijn rapport schreef: ‘Marlies is geïnteresseerd in de wereld om haar heen en kan daar al leuke en klankzuivere verhaaltjes over schrijven’.

Enkeltje buitenland
Het was een logische stap om naar de school voor journalistiek te gaan. Een glansrijke carrière als journalist lag voor mij. Toch liep het anders. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld was te groot en bovendien was ik mega-ongeduldig. Ik dacht bij mezelf: ‘die carrière komt nog wel; eerst wil ik weten wat er verder in de wereld te beleven is!’ Dus ik studeerde af en terwijl de inkt van mijn diploma nog nat was, vertrok ik met een enkeltje naar het buitenland.

In de 17 jaar die volgden, woonde, werkte en studeerde ik op verschillende plaatsen in de wereld, waaronder Brazilië, Suriname, Zuid-Afrika, Engeland, Chili, Argentinië, de VS, Palestina en Portugal. Onderweg kwam ik in aanraking met een breed scala aan culturen, mensen en situaties – briljante inspiratiebronnen voor verhalen, dus ik bleef schrijven.

Mijn missie als rode draad
Ondertussen kwam er een bonte verzameling aan kansen op werkgebied op mijn pad (check LinkedIn) en, trouw aan mijn ontdekkingsdrang, probeerde ik (bijna) van alles uit. Een traditionele carrière was van kinds af aan al niet aan mij besteed. Toch was er één rode draad die alle uiteenlopende jobs tot een logisch geheel weefde: mijn missie om verbinding te creëren aan de hand van communicatie.

Want ik was altijd bezig om te proberen te begrijpen hoe ik die verbinding het beste tot stand kon brengen. Zowel binnen als buiten mijn werk. Ik wilde communicatie doorgronden. Het hoe en waarom van de verschillende manieren van verbindend communiceren uitdragen. Het mysterie van vertellen en luisteren leren kennen. En leren hoe ik mijn boodschap effectief, pakkend en duidelijk kon overbrengen. Daarom verdiepte ik mij in storytelling, verschillende communicatiestijlen, interculturele communicatie, geweldloze communicatie, inclusieve communicatie, systemisch werk, adviestechnieken, identiteit en representatie, persoonlijke drijfveren, en ga zo maar door.

En het was vanuit die passie en interesse dat ik Magpie Communications oprichtte (lees hier hoe ik op die naam ben gekomen). Voor mij dé plek om zowel als consultant, storyteller, trainer en schrijver mijn missie en kennis uit te dragen en met anderen te delen.

En verder?
Ik leef mijn leven zo minimalistisch mogelijk, ren (en dans) graag op de beats van drum ’n bass, en lees meestal zo’n zes boeken tegelijk. Mijn superpower is double-unders springen – waarbij het springtouw twee keer om je heen draait in één sprong. Ik kan er 58 non-stop.

Mijn meest irritante eigenschap? Ik heb, vooral in de ochtend, veel energie. Als je geen ochtendmens bent (en dan bedoel ik echt vroeg!) raad ik je aan om een meeting met mij altijd in de middag te plannen.

Geloof je net als ik in de kracht van communicatie en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Cool! Laten we een keer (online) koffie drinken!


Positief & dynamisch
– Ik doe mijn werk met passie en enthousiasme en hou van de positieve dynamiek die ontstaat als je de juiste mensen bij elkaar brengt. Waarom? Omdat ik oprecht geloof dat we elkaar nodig hebben om dingen voor elkaar te krijgen.


Avontuurlijk & doelgericht 
– ‘Kan niet’? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik denk in mogelijkheden en een uitdaging ga ik nevernooitniet uit de weg.


No-nonsense & recht voor mijn raap
– Bij mij geen dure pakken en blabla. Ik ben een what-you-see-is-what-you-get vrouw. Ik werk vanuit mijn hart, op basis van wederzijds vertrouwen. Bullshit-vrij, wel zo makkelijk.